Strøm

Det er ofte nemt at finde plads til hundredevis af computer spillere. Men at finde nok plads, hvor der også er rigeligt med stikkontakter. Er en hel anden opgave.

Hvor det i et almindeligt hus, er nemt at tilslutte 8-10 computere, til de stikkontakter der lige er i rummet. Så er det helt andre udfordringer, når 100 computere skal på samtidigt. 

Ved søgninger på internettet. Bliver der flere steder skrevet, at Gamer computere kan bruge op mod 500W. Så er det min erfaring, at gennemsnittet ligger lige omkring 200W. For at give en lidt højere sikkerhed mod overbelastning. Kan forbruget hæves med 20%. Så er vi oppe på, at en computer skal have 240W. Med 100 computere bliver det til 24kW. Hvilket ikke er det nemmeste at regne med. Når strømkablerne skal lægges.

Når der skal findes strøm til så mange computere, så er det nemmere at finde strømen i et 400V kraftstik, som har et lille trick oppe i ærmet. Nemlig at de også kan levere 240V, som computerne bruger. Kraftstik er ofte opgivet i Ampere. Med et forbrug på 240W, passer det med at én computer bruger 1A. Eksempelvis kan der være tale om et 32A kraftstik. Som indeholder 3 gange 32A ved 240v, og derved kan klare 96 computere.

Skal i have plads til 192 computere. Så er det ikke nødvendigt, at der er ét 64A kraftstik. Da forskellige størrelser, godt kan bruges samtidigt. Så ét 32A og to 16A vil nemt kunne klare opgaven. Dog skal i lige tjekke, om ledningen der kommer ind i bygningen. Er større end 64A. I dette tilfælde, vil det være et 128A kraftkabel. Hvis ledningen er på 64A. Er i nødt til at skrue ned for antallet af computere. Da Lys, Ventilation, Vand og Varme i bygningen, også vil bruge strøm på samme kabel.

Hvis du ikke lige ved. Hvor mange kraftstik der er i bygningen. Er de nemme at finde. Det er runde stik med røde låg. Hvis du åbner låget. Skal der være 5 huller. Størrelsen på stikket, kan også fortælle hvor mange Ampere der er til rådighed. Der er også runde stik med blå låg. Det er kun 1 fase 240V med 10A. Som kun kan klare 10 computere.

Nedenunder kan du beregne, hvor mange computere dine kraftstik samlet kan klare. 

Har du stadig nogle spørgsmål, eller vil høre mere om udstyret. Er du velkommen til at skrive eller ringe.

To kolonner
Vertikal
Horisontal
Strømstik
Oversigt
Navn Total
"{{getWooProductName}}"er tilføjet din kurv
Have a promocode?
Promocode Hide Show